Framtidens skola utbildar värdeskapare

Ashkan Fardost

Ashkan Fardost brinner för att ge en djupare förståelse för hur internet och digital teknologi påverkar samhällen, industrier och mänskligt beteende. I en föränderlig värld, hur ska skolans roll se ut i framtiden?

Digitalisering handlar om så mycket mer än bara ny teknik. Det är en informationsteknologisk revolution som har djupgående effekter på våra samhällen och beteenden. Internetpionjären Ashkan Fardost kommer till Nordiska Skolledarkongressen med en brett upplagd framtidsspaning som visar hur framtidens medborgare kommer att vilja bo, jobba och förverkliga sig själva, som ett resultat av internet och den accelererande teknologiska utvecklingen. Fokus ligger på nya beteenden snarare än nya tekniska prylar.

För skolans del innebär det att man behöver ställa om från att utbilda för dagens arbetsmarknad, och yrken som kan försvinna inom några år, till att utbilda värdeskapare. Det är personer som har förmåga att tänka ut nya sätt att skapa värde för medmänniskor, organisationer och företag, som kommer att efterfrågas i framtiden.

Ashkan Fardost föreläser globalt om innovation och digitalisering, jobbar som collaborator på Hyper Island och driver investeringsfirman Oddball Ventures. Han är f.d. artist och musikproducent, och har en doktorsexamen i organisk kemi.

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev