Civilkurage, medmänsklighet och att stå upp för varandra

Vad innebär civilkurage? Hur kan vi främja medmänsklighet och respektfullt bemötande på nätet? Linnéa Claeson har fått sin beskärda del av trakasserier och rena hot på sociala medier, men har valt att använda detta i sin kamp för jämställdhet och respekt.

Mobbning, trakasserier och hot är något som alltför många utsätts för på sociala medier, men även i skolan. Alla som möter barn och unga i sin vardag kan spela en viktig roll i att stärka unga människor och uppmuntra dem att stå upp för sig själva och andra. Hur hittar man modet att göra sin röst hörd? Linnéa Claeson talar engagerande, tankeväckande och kritiskt om civilkurage och medmänsklighet, samt hur man i skolan kan arbeta mot mobbning och kränkande behandling av kamrater och medmänniskor.

Linnéa Claeson är handbollsproffset som blev rikskändis när hon grundade det uppmärksammade Instagramkontot Assholesonline. Där medvetandegör hon sexuella trakasserier och näthat, och bemöter kränkningar med en stor portion humor.

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev