Tre nominerade till Stora Skolledarpriset

Idag presenterades nomineringarna för Stora Skolledarpriset. ​Jonas Frankel, Vellinge, Semira Vikström, Huddinge, och Helena Öhman, Töre i Kalix kommun, är de tre slutkandidaterna till priset, som delas ut under Nordiska Skolledarkongressen.

Den 17 mars avslöjas vem som som vinner Stora Skolledarpriset på 100.000 kr. Vinnaren kommer också att delta i ett seminarium med de två tidigare pristagarna, Anna Bittár och Hans Jakobsson (bilden ovan), om sitt uppdrag och vad som skapar ett framgångsrikt skolledarskap.

Juryns motiveringar

Jonas Frankel, Sundsgymnasiet, Vellinge kommun
”Jonas Frankel organiserar sin skola med teamkänsla, integration och en starkt gemensam förståelse av skolans uppdrag och mål, där förbättringsarbete är en självklar och integrerad del av verksamheten.”

Semira Vikström, Visättraskolan, Huddinge kommun
”Semira Vikström har genom ett närmast outtröttligt engagemang och systematiskt angreppsätt visat att det går att bygga starka och robusta verksamheter i områden med socioekonomiska utmaningar.”

Helena Öhman, Töreskolan, Kalix kommun
”Helena Öhman har vänt en skolas långa negativa resultat- och trivseltrend genom ett uthålligt och strukturerat förbättringsarbete kombinerat med en intensiv dialog med medarbetare, elever och vårdnadshavare”.

Om Stora Skolledarpriset

En skolledare som i sin yrkesutövning bottnar i Sveriges Skolledarförbunds etiska kod, som gör extraordinära insatser, vidgar perspektiven, ständigt arbetar med förbättring och uppmuntrar mångfald – det är kriterierna för mottagaren av Stora Skolledarpriset.

Priset delas ut av Sveriges Skolledarförbund i samband med Nordiska Skolledarkongressen, i syfte att uppmärksamma skolledarnas avgörande betydelse för barns och elevers utveckling och lärande. Prissumman är 100.000 kr.

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev