Viktig information gällande Nordiska Skolledarkongressen

Uppdaterat den 9 oktober

Vi hade hoppats kunna genomföra en fysisk kongress och såg fram emot att träffa er alla på Svenska Mässan i november, men efter gårdagens besked från regeringen står det klart att detta inte är möjligt. Nordiska Skolledarkongressen 2020 kommer i stället att genomföras i digitalt format.

Information för dig som är anmäld till kongressen

Som anmäld deltagare behåller du din plats och behöver inte bekräfta din medverkan på nytt.

I samband med att vi ställer om till en digital konferens återbetalar vi 2 000 kr av din erlagda konferensavgift. När din återbetalning hanterats får du en bekräftelse på detta till angiven mailadress.

Du kan även välja att låta din erlagda konferensavgift stå kvar i år och istället få 3 000 kr tillgodo på din anmälan till Nordiska Skolledarkongressen 2022, om du bokar dig senast 31 december 2020. Anmälan till 2022 öppnar i slutet på november. Kontakta då [email protected] för bokningskod.

Hotell
Har du bokat hotell i samband med din anmälan/via Meetx kommer ditt hotellrum att avbokas automatiskt. Om du bokat hotell på annat sätt måste du själv avboka ditt hotellrum för de aktuella datumen.

Överlåtelse
Vill du överlåta din anmälan till en kollega kan du göra det genom att maila [email protected]. Namnändringar kan göras fram till en vecka innan kongressens genomförande.

Program
Vi ser över och anpassar programmet efter det digitala formatet. En uppdaterad version av programmet publiceras på hemsidan inom kort.

Seminarierna kommer att streamas via kongressens hemsida. Längre fram får du mer information om hur du tar del av det digitala programmet.

Programmet kommer dels att sändas live från Svenska Mässan, dels bestå av förinspelade programpunkter. Som deltagare kommer du att ha möjlighet att interagera med och ställa dina frågor till föreläsare.

Seminarierna kommer också att vara tillgängliga att se i efterhand via kongressens hemsida. I år behöver du alltså inte välja bort seminarier som krockar, utan kan ta del av hela programmet när det passar dig.


Uppdaterat den 16 september

Under rådande omständigheter ser vi att det blir svårt att genomföra Nordiska Skolledarkongressen på det sätt som var planerat. Därför undersöker vi nu olika alternativ för att kunna arrangera kongressen på ett säkert sätt. Vi återkommer med information om upplägget så snart vi kan.

På grund av de restriktioner som gäller för allmänna sammankomster har vi behövt fatta beslutet att ställa in utställningen. Alla berörda utställare har fått mail med mer information.


Uppdaterat den 30 mars

Nu är det klart att Nordiska Skolledarkongressen arrangeras den 24–25 november 2020. Programmet kommer att genomföras som planerat.

Om du var anmäld till kongressen i mars gäller din anmälan för de nya datumen.

Alla anmälda kongressdeltagare får ett mail under måndagen 30 mars, med möjlighet att återbekräfta sin bokning, inklusive seminarieval samt ev. kvällsarrangemang och hotell. Om du vid din anmälan bokat hotell kommer ingen ny kostnad för boendet att utgå i samband med din medverkan i november.

Har du inte möjlighet att medverka i november kan du utan kostnad överlåta din anmälan till en kollega.

Har du inte fått ett mail till e-postadressen som angavs vid anmälan? Kontakta i så fall Meetx på [email protected].


Uppdaterat den 13 mars

Gällande Nordiska Skolledarkongressen den 17–18 mars 2020 och regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar

Regeringen har den 11 mars 2020 beslutat om att allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med 500 eller fler deltagare inte är tillåtna i Sverige. Beslutet gäller tills vidare och kommer att omprövas kontinuerligt och inte gälla längre än nödvändigt.

Även om förbudet inte har tidsbestämts kan vi idag avgöra att beslutet kommer att medföra hinder för genomförandet av Nordiska Skolledarkongressen den 17–18 mars. Vi har sett över möjligheterna att genomföra kongressen vid en senare tidpunkt.

Ny tidpunkt för genomförande av Nordiska Skolledarkongressen planeras till den 24–25 november 2020.

Vi har en komplex situation med många inblandade som påverkas och vi får många frågor kring konsekvenser och åtgärder. Vi ber er följa information som uppdateras löpande på denna sida.

Tack för er förståelse i denna situation.

Säkerhet på Svenska Mässan Gothia Towers

För Svenska Mässan Gothia Towers är säkerhet och hälsa för konferensdeltagare, utställare, medverkande och partners av högsta prioritet.

Läs mer om Svenska Mässan Gothia Towers säkerhetsarbete >>

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev