Ledarskap, tillitsstyrning och krishantering

Programmet börjar fyllas på inför Nordiska Skolledarkongressen 2022 – årets bästa tillfälle att utveckla ditt ledarskap, fylla på med ny inspiration och komma hem till din skola med förnyad kraft. Hela programmet presenteras i november.

FÖRELÄSARE PÅ KONGRESSEN

Louise Bringselius: Tillitsbaserad styrning och ledning
Alla vill ha tillit, men hur gör man egentligen? Louise Bringselius, universitetslektor i organisation och ledning och tidigare forskningsledare i Tillitsdelegationen, föreläser om tillitsbaserad styrning och ledning i skolan. Det blir också en fördjupande session där du får lära dig mer om hur man tillämpar detta i praktiken. Hur organiserar vi för tillitsstyrning på bästa sätt? Och hur märks det i vardagen?

Aida Alvinius: Att leda i kris
Hur väl har krishanteringen fungerat i skolan? Vilka lärdomar kan vi dra inför framtiden? Aida Alvinius, docent vid Försvarshögskolan, samtalar med rektorerna Caroline Sjölin, Apelgårdsskolan, och Marika Andersson, Lövgärdesskolan, om att leda i ovisshet.

Andreas Schleicher: Vart är vi på väg?
OECD:s utbildningschef Andreas Schleicher deltar i en framtidsspaning med avstamp i pandemin och dess effekter. Vilken skola vill vi ha i framtiden? Och vad behöver skolan göra för att se till att dagens elever får med sig rätt verktyg?

 

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev