Tre nominerade till Stora Skolledarpriset 2022

Nu är nomineringarna klara för Stora Skolledarpriset 2022. Camilla Simonsson, Eskilstuna, Nina Svensson, Malmö, och Elinor Kennerö Tonner, Huddinge, är de tre slutkandidaterna till priset, som delas ut i samband med Nordiska Skolledarkongressens invigning.

Den 22 mars avslöjas vem som som vinner Stora Skolledarpriset på 100.000 kr. Vinnaren kommer också att delta i ett seminarium med de tidigare pristagarna, Anna Bittár, Hans Jakobsson och Semira Vikström, om vad som bygger ett stabilt och värdegrundat ledarskap med goda resultat.

Juryns motiveringar

Camilla Simonsson, Stålforsskolan, Eskilstuna
“Camilla Simonsson har visat att det går att lyfta en verksamhet ur en ond cirkel. Genom ett starkt men samtidigt lyssnande ledarskap har hon fått till en rejäl kursändring som skapar förutsättningar för höjda resultat och förbättrad arbetsmiljö.”

Nina Svensson, Mellersta Förstadsskolan, Malmö
“Genom ett envist och tålmodigt arbete har Nina Svensson fått sin skola att präglas av stabilitet, systematik och transparens. Etablerade rutiner skapar trygghet i en skolvardag som utmärks av stor mångfald.”

Elinor Kennerö Tonner, Källbrinksskolan, Huddinge
“Med uthållighet och stort engagemang har Elinor Kennerö Tonner byggt upp en verksamhet som präglas av en starkt kompensatorisk kultur där allas rätt att lära säkerställs genom att planeringen utgår från den enskilda elevens möjligheter och förutsättningar.”

Om Stora Skolledarpriset

Stora Skolledarpriset inrättades 2016 på initiativ av Sveriges Skolledarförbund. Detta är fjärde gången som juryn, bestående av centrala aktörer inom utbildningssektorn, valt mellan framstående skolledare. Bakom prissumman på 100.000 kronor står, förutom Sveriges Skolledarförbund, även Friskolornas Riksförbund, Sveriges Kommuner och Regioner, Lärarnas Riksförbund och Studentlitteratur.

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev