Ledarskap i en föränderlig omvärld

Nu är programmet klart för Nordiska Skolledarkongressen 2024 – mötesplatsen för dig som leder och utvecklar förskola och skola.

Tema för kongressen 2024 är Ledarskap i en föränderlig omvärld.

Skolan är en självklar del av samhället, och förändringar i omvärlden har en direkt påverkan på eleverna, lärandet och undervisningen – och därmed på skolledarnas uppdrag. Det gäller allt från behovet av en stärkt krisberedskap till hanteringen av nya verktyg i ett skiftande teknologiskt landskap.

På Nordiska Skolledarkongressen sätter vi ljuset på de frågor och utmaningar som möter skolledare på alla nivåer, från förskola till vuxenutbildning. Programmet avhandlar ämnen som elevhälsa, AI, bildning, språkutveckling, arbetsmiljö och läsfrämjande. Dessutom gör vi en djupdykning i alldeles färska Pisa-resultat.

Här möter du bland andra filosofiprofessorn Åsa Wikforss, lyckoforskaren Micael Dahlen, AI-professorn Linda Mannila, journalisten Andreas Ekström, forskarna Judy Halbert & Linda Kaser, PISA-generalen Andreas Schleicher och tidigare Centerledaren Annie Lööf.

hela programmet programöveriskt i pdf

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev