Så leder du förändring mot hållbar utveckling

Hållbarhet är en viktigt fråga för hela samhället, så även för skolan. Under Nordiska Skolledarkongressen diskuteras ämnet ur flera aspekter.

Svensk skola ska enligt styrdokumenten ge elever förutsättningar att bidra till hållbarhet. Vilken roll har du som rektor i att möjliggöra undervisning i hållbar utveckling? Victor Karlsson och Mats A Hansson är undervisningsråd på Skolverket, och berättar om vilken hjälp man kan få av Skolverkets processtöd för att leda förändring mot hållbar utveckling.
Läs mer om seminariet >>

Vad har cirkulär design i modebranschen och utbildning gemensamt? Entreprenören Jonna Haeggblom, som driver den digitala plattformen circular.fashion, berättar hur cirkulära kretslopp kan användas som vision för skolan.
Läs mer om seminariet >>

Och hur ska skolan hantera uttjänta it-produkter? Rektorn Beatrice Barlinger delar med sig av sin skolas resa mot en hållbar hantering av it-produkter. De var en av de första skolor att anmäla sitt intresse till 100 %-klubben, ett initiativ för att öka andelen återanvända och återvunna it-verktyg.
Läs mer om seminariet >>

Håll dig uppdaterad om Nordiska Skolledarkongressen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev